Ksenos VMS messuarvio

ksenos vms mobile platform

ksenos vms mobile platform

Kävin vierailemassa Finnsec-messuilla 13.11.2013 Helsingin Messukeskuksessa ja sain kotitehtäväksi arvioida jotain messuilla esiteltyä mobiilituotetta. Vaikka Ksenos VMS– järjestelmä keskittyykin enemmän backend-ratkaisuun kuin itse mobiilisovellukseen, katsoin sen merkittävän etuuden tulevan esille juuri kännykän käytettävyyden kautta.

Valvova Oy:n tuottama Ksenos VMS järjestelmän ideana on tarjota yrityksen käyttöön keskitetty valvontakameroiden hallinta ja yhden palvelimen/workstationin kapasiteetitksi mainitaan maksimissaan 24 videokameran kytkeminen. Erikoiseksi järjestelmän tekee yksinkertainen käyttöliittymä, jonka avulla kameroiden livekuvaa voi seurata slideina ja samalta näkymältä jopa kelata kuvamateriaalia eteen- ja taaksepäin timeline-paneelin avulla. Client-sideen pääsee käsiksi workstation-koneelle asennetun ohjelman kautta, käyttämällä selainpohjaista käyttöliittymää miltä tahansa lähiverkon tietokoneelta tai lataamalla android-mobiililaitteeseen yhtiön sovelluksen google play-kaupasta ilman lisämaksua.

PC-puolen ohjelmista poiketen mobiiliapplikaatiolla ei pysty selaamaan aikajanaa, mutta sillä voi katsoa haluttujen kameroiden live-kuvaa ja samalla liikuttaa sekä tarkentaa kameraa, mikä mahdollistaa tehokkaan valvontakameroiden etäkäytön valvomon ulkopuolella. Mobiilisovelluksen käyttöliittymä on selkeä ja riittävän yksinkertainen, jotta elementit eivät ”kasaudu” pienellä näytöllä muodottomaksi massaksi.

Yhtiön pääasiallisena tuotteena vaikutti kuitenkin pääasiassa olevan back-end-ratkaisut serverimuodossa ja front-endinä tarjota workstation-työasemaa, joten mobiiliapplikaation osuus kokonaistuotteesta jäi varsin pieneksi, mutta silti oikeassa käytössä tehokkaaksi apuvälineeksi videovalvonnan hallinnassa.

Kiitin esittelystä ja jatkoin matkaani messuilla kohti Sievin turvajalkineosastolle.

Mainokset

About Krister Holmström

Opiskelen Haaga-Heliassa Tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa. Kerään kotitehtäviini ja projekteihin liittyviä raportteja ja materiaaleja blogiini, jotta tieto olisi helpommin saatavilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: